باغ پرندگان اصفهان

یکی از جاذبه های دیدنی و قابل توجه گردشگری کشورمان باغ پرندگان اصفهان است . این باغ در سال 1375 به مساحت 55000 مترمربع در 4 کیلومتری غرب پل وحید در ساحل زاینده رود و در انتهای پارک طبیعی ناژوان اصفهان ساخته شده است. این باغ از نظر آب و هوا مناسبترین محل برای نگهداری پرندگان است و دارای بیش از 130 گونه از انواع مرغ و پرنده و نمونه هایی از پروانه های زیبای موجود در طبیعت و نمونه هایی از خزندگان می باشد که به تدریج گونه های جدیدی نیز به این باغ اضافه شده است .

در باغ پرندگان اصفهان با توجه به نوع پرندگانی که وجود دارند زیستگاهایی متناسب با شرایط زندگی طبیعی پرندگان در نظر گرفته شده است ، به عنوان مثال : برکه های جهت پرندگان آبچر مانند اردک ها ، فلامینکو ها و ... قفسهای شیشه ای برای پرندگان که در آب و هوای اصفهان امکان زندگی و زیستن ندارند مانند : طوطی ها ، توکان ها و ... قرار دارند و همچنین صخره های برای پرندگان مناطق سنگلاخی و بیابانی مانند کبک و تیهو و غیره . این باغ دارای فضای سبز و پر درخت جنگلی است که برای پرندگانی مانند قرقاوول محل مناسبی برای زندگی میباشد .

در مجموع این باغ از پنج محیط زیستی متفاوت مانند برکه های مصنوعی ، صخره ها ، قفس های شیشه ای ، قفس های آهنی و فضای سبز جنگلی تشکیل شده است . این باغ علاوه بر داشتن جاذبه های تفریحی از واحدهای آموزشی و علمی و تحقیقاتی هم برخورددار است که یکی از این واحدها ، واحدی به نام تکثیر است که شرایط و امکانات مناسبی را برای تخمگذاری پرندگان ایجاد و همچنین مراقبت و نگهداری از جوجه های متولد شده تا رسیدن به سن مورد نظر جهت رهاسازی و ادامه زندگی در باغ پرندگان از وظایف این بخش می باشد .

بخش دیگری به نام بخش تغذیه وجود دارد که محلی برای تامین غذای مورد نیاز پرندگان است ، برخی از پرندگان موجود در این باغ دانه خوار ، برخی گوشتخوار و برخی دیگر نیز میوه خوار هستند که مواد غذایی آنها براساس جداول احتیاجات غذائی فراهم می شود .

بخش دامپزشکی نیز یکی از واحدهای مهم باغ پرندگان است ، این بخش وظیفه رسیدگی به پرندگان و ضد عفونی کردن قفس ها و بهداشت همه مجموعه باغ پرندگان ، واکسیناسیون ماهانه آنها ، تشخیص نوع بیماری و همچنین جلوگیری از بیماری نیوکاسل را بر عهده دارند.

بخش آخر نیز واحد تاکسیدرمی است که به معنای نگهداری طولانی مدت بدن جانوران پس از مرگ آنها است. در این بخش پس از جدا کردن پوست از بدن لاشه و پاک کردن کل چربی موجود در بدن آن و همچنین پرآرایی ، قالبی به اندازه بدن پرنده تهیه و پس از اسکلت بندی ، پوست پرنده روی این قالب کشیده می شود .